Kantoor van de Toekomst


NOAB begeleidt kantoren naar hun rol, het kantoor van de toekomst. NOAB helpt kantoren naar een toekomstproof businessmodel waarbij het ontzorgen, begeleiden en adviseren van de ondernemer centraal staat. Hierbij speelt het digitale proces een grote rol.

NOAB 2.0
NOAB heeft als doel als organisatie toekomstproof te blijven en kantoren meer waarde te kunnen leveren op verschillende vlakken.

Hoe doen we dit?

  • Digitaliseringsplan; een nieuw gebruiksvriendelijk ledenplatform voor meer efficiency en datagedreven werken.
  • Ledenparticipatie; meer betrokkenheid tussen NOAB en leden en bij het (door)ontwikkelen van diensten.
  • Personeelsplan; tijd en denkkracht voor toegevoegde waarde en actief relatiebeheer, support en innovatie.

Educatie

NOAB biedt twee keer per jaar een uitgebreid voor- en najaarsprogramma aan om je kennis op peil te houden. Naast een ruim aanbod aan vaktechnische opleidingen bieden wij ook educatie aan dat gericht is op de nieuwe rol van het kantoor. Onze cursussen worden verzorgd op locatie en aangevuld met een online aanbod. De cursussen zijn geaccrediteerd door RB en NIRPA en grotendeels toegankelijk voor externe cursisten. Bekijk hier het aanbod NOAB Academy – NOAB Ledenportaal.

Ondersteuning en advies

Je kan gebruik maken van ondersteuning van het NOAB-secretariaat en hulp bij calamiteiten. Voor korte vaktechnische vragen kun je gebruik maken van de gratis helpdesk. Heb je uitgebreide adviesvragen dan kun je advies van specialisten inschakelen.

Profilering NOAB-gecertificeerd 

NOAB wordt gezien als serieuze gesprekspartner door stakeholders en creëert onderscheidend vermogen door het profileren van het kwaliteitskeurmerk. NOAB-leden mogen diverse verklaringen (zoals bijvoorbeeld de NIWO-verklaring) afgeven. Dit profileren gebeurt richting instanties en overheden, maar ook naar mkb’ers en zzp’ers brengen wij het keurmerk onder de aandacht. Kijk hiervoor onder kopje zzp’er en mkb’er in het menu of klik hier. Ook hebben we aparte social media kanalen specifiek gericht op mkb’ers en zzp’ers.

Lobby en gidsfunctie

NOAB behartigt je belangen bij o.a. banken, overheid, Belastingdienst én softwarepartijen. Door onze actieve lobby zijn deze stakeholders bekend met het gecertificeerde keurmerk en waarderen zij de kwaliteit ervan. NOAB heeft een convenant met de Belastingdienst, waardoor NOAB-leden kunnen deelnemen aan Horizontaal Toezicht. Tevens vertalen wij belangrijke trends en ontwikkelingen naar handvatten voor de praktijk.

Kennis & Community

Kenniscentrum
Leden kunnen gebruik maken van een aantal kennisbronnen en tal van modellen waaronder Fiscaal Antwoord van Wolters Kluwer, XpertHR, CAO Research en Pensioen Research, het NOAB Kwaliteitssysteem (NKS), de modellenbank (ruim 400 modellen van arbeidsrecht tot Vpb), het vaktechnisch nieuws en praktijknotities en kennisvragen. Lees meer

Forum
Op het forum exclusief voor NOAB-leden kun je je kennis, ideeën en inzichten met elkaar delen.

Zoekfunctie ‘Zoek een NOAB-kantoor’
NOAB-leden kunnen bij vragen of als men wil sparren zoeken naar een collega-kantoor in de buurt. Ook kan men zoeken op specialismen of software.

#noabverbindt
Wat is er nu mooier dan de krachten van al onze kantoren te bundelen? Zoveel ervaringsdeskundigen in de praktijk, waar ieder kantoor zijn eigen kennis en visie heeft over tal van onderwerpen. NOAB organiseert online events om kennis te delen, te sparren met collega’s en inspiratie op te doen onder de noemer #noabverbindt.

Wat nog meer…

NOAB biedt nog meer aan waaronder 4x per jaar het magazine &GO, evenementen/bijeenkomsten en themabijeenkomsten voor peergroups, een collectieve Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV), Benchmark Kantoorcijfers en een nieuwsbrief voor klanten: Facts.

#wijzijnnoab

  • NOAB Paperdork